1. امروزه حتی می توان مولکول هایی مانند پروتئین ها را در یاخته های زنده، شناسایی و ردیابی کرد.
2. غشای یاخته از مولکول های لیپید، پروتئین و کربوهیدرات تشکیل شده است.
3. در انتشار تسهیل شده پروتئین های غشا،انتشار مواد را تسهیل می کنند و مواد را در جهت شیبِ غلظت آنها، از غشا عبور می دهند.
4. فرایندی که در آن، یاخته مواد را برخلاف شیب غلظت منتقل می کند، انتقال فعّال نام دارد. در این فرایند، مولکول های پروتئین با صرف انرژی، ماده ای را برخلاف شیب غلظت منتقل می کنند.
5. غشای پایه، شبکه ای از رشته های پروتئینی و گلیکوپروتئینی (ترکیب کربوهیدرات و پروتئین) است.
6. آنزیم پپسین، پروتئین ها را به مولکول های کوچک ترتجزیه می کند.
آنزیم پپسین در حضور کلریدریک اسید، پروتئین سفیدۀ تخم مرغ را گوارش می دهد.
پپسین در محیط اسیدی معده، گوارش پروتئین ها را آغاز و آنها را به مولکول های کوچک تر تبدیل می کند.
در رودۀ باریک در نتیجۀ فعّالیت پروتئازهای لوز المعده و آنزیم های یاخته های رودۀ باریک، پروتئین ها به واحد های سازندۀ خود یعنی آمینواسیدها،آب کافت می شوند.
در بیماری سلیاک بر اثر پروتئین گلوتن )که در گندم و جو وجود دارد( یاخته های روده تخریب م یشوند و ریزپرزها و حتی پرزها از بین م یروند.
شیب غلظت سدیم با فعّالیتپروتئین انتقال دهندۀ سدیم پتاسیم حفظ م یشود؛ روش عبور بیشتر آمینواسیدها از غشای یاختۀ پرز نیز مانند گلوکز است.
تر یگلیسرید همراه با پروتئین ها و سایر لیپید هابه شکل کیلو میکرون )ذر ههایی شامل تر یگلیسرید، فسفولیپید، کلسترول و پروتئی ن( در می آیند
کیلومیکرون ها بعدًا همراه با لنف، به خون وارد و لیپید هایآن در کبد یا بافت چربی ذخیره می شوند. در کبد از این لیپیدها،مولکول های لیپوپروتئین ) ترکیب لیپید و پروتئین( ساخته می شودکه لیپید ها را در خون به بافت ها منتقل می کنند.
لیپید ها را در خون به بافت ها منتقل می کنند.گروهی از لیپوپروتئین ها کلسترول زیادی دارند و به آنهالیپوپروتئین کم چگال) LDL ( می گویند و در گروهی دیگر، پروتئیناز کلسترول بیشتر است که لیپوپروتئین پرچگال ) HDL ( نامدارند
در کبد، از مواد جذب شده، گلیکوژن و پروتئین ساخته می شود
درباره این سایت